lauantai 8. maaliskuuta 2014

Crufts 2014

Perjantaina matkustin pitkään odottamaani tapahtumaan Birminghamiin: tietysti maailman suurimpaan koiranäyttelyyn, vuoden 2014 Cruftsiin. Matka junalla alkoi puoli viideltä aamulla ja kesti neljä ja puoli tuntia. Juna saapui suoraan näyttelypaikan, NEC:n (National Exhibition Centre) ovelle, joten paikalle pääseminen oli hyvin yksinkertaista.
Crufts on kyllä sellainen paikka, jossa koiraihminen tulee hulluksi. Näyttelypaikka koostuu viidestä eri hallista, joissa on näyttelykehien lisäksi älytön määrä myyntikojuja ja esittelykehiä erilaisille roduille, yhdistyksille ja aktiviteeteille. Alkuun kaikki tavara- koira- ja ihmispaljous oli vain hyvin hämmentävää, mutta pian olin aivan lumoissani ja olisin voinut viettää näyttelyssä koko viikonlopun. Harmikseni olin paikalla vain yhden päivän, ja jouduin lisäksi lähtemään kesken ryhmäkehien ehtiäkseni viimeiseen junaan.

Kaikista Britannian Kennelklubin hyväksymistä koirista oli näyttelyssä pienet esittelylokerot, joissa oli tavattavissa koiria ja niiden omistajia sekä kasvattajia. Kävin tietysti bulliboksilla nuoletuttamassa naamani. :)

Yleisnäkymää yhdestä halleista
Päivän tärkein tapahtuma (shoppailun lisäksi..) oli tietysti bullikehä. Löysin kehän laidalta tuttuja ja kehiä katsellessa olikin mukava vertailla ja arvostella koiria - ja ihan suomen kielellä. Bulleja oli ilmoitettu vähän alta 80. Emme olleet tuomarin kanssa aivan samaa mieltä päivän parhaasta uroksesta, mutta paras narttu oli ehdottomasti suosikkini. Kävin sen omistajan kanssa juttelemassa ja palluttelemassa koiraa kehätauolla. Omistaja oli todella mukava, ja tunsi Kuulan isän ja sen kasvattajan. Bullimaailma on pieni!

Bullimainen hetki omaa vuoroa odotellessa

Paras urospentu. Todella elämäniloinen kaveri!

Paras uros. Tämän parempaa kuvaa en siitä onnistunut saamaan..

Jännän värinen kaveri: päässä ei lainkaan merkkejä, keskellä selkää kämmenenkokoinen brindleläntti. Koira sijoittui luokassaan viidenneksi "kauneusvirheestään" huolimatta!Paras bullterrieri: QUENTINHILL REBELICIOUS

Ostoksiakin tietysti tuli tehtyä, lisään niistä kuvia myöhemmin (en halua paljastaa tuliaisia ennen kuin saan annettua ne vastaanottajilleen). Kävin myös katsomassa agilityä (sekä joukkue- että yksilökipailuja) sekä koiratanssia (heelwork to music). Päivä oli pitkä, mutta erittäin antoisa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti