sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Rally-Toko-kisat, LahtiStarttasimme Riesan kanssa Rally-Toko-kisoissa Lahdessa ALO-luokassa 2.5. Rata oli mukavasti suunniteltu, eikä sisältänyt pelkäämiäni juoksuosuuksia (sepä olisikin ollut kaunista katsottavaa..). Kuten aiemmillakin radoillamme on käynyt, Riesa ei alkuun keskittynyt lainkaan suoritukseen. Se on aina hyvin kuulolla vuoroa odotellessa, mutta lähtökyltille siirtyessämme sen katse alkaa harhailla ja keskittyminen herpaantua. Yleensä alan itse jännittää vasta tässä vaiheessa ja ohjaajaherkkä Riesa vaistoaa sen saman tien ja alkaa rauhoitella minua haistelemalla maata ja vilkuilemalla ympärilleen. Sen käytöshän ei suinkaan toimi toivotulla tavalla, sillä hermostun vain lisää kun huomaan ettei koira vaikuta keskittyvän. Näin ollen alkuratamme sisältää aina enemmän tai vähemmän hortoilua ja sekoilua, kunnes saamme molemmat itsemme kasaan.

Ensimmäisten kylttien aikana jouduin uusimaan heti yhden tehtävän Riesan hortoilessa kokonaan kyltistä ohi. Seuraavallakin tehtävällä se harhaili minne sattui, mutta päätin säästää yhden uusinnan tulevia katastrofeja varten. Tämän jälkeen se alkoi kuunnella ja saimme aikaiseksi melko hyvän loppuradan. Yksittäisiä pistemenetyksiä tuli taluttimen kiristymisestä ja siitä, kun Riesa hyppäsi minua vasten sivulle tullessaan. Yhteensä saimme 88 pistettä, eli enemmän kuin viime kerralla. Pisteiden valossa melko hyvä suoritús, muuten en oikein ollut tyytyväinen yhteistyöhömme. Loppu meni tosin oikein hyvään malliin. Seuraavissa kisoissa olisi siis koulutustunnuksen haku edessä, katsotaan mihin sitä seuraavaksi ilmoittaudutaan.

Kisapaikalla oli tarjolla myös vapputeemainen möllirata, jonka menin molempien koirien kanssa. Riesa suoritti tämän jälkimmäisen radan rauhallisen eleettömästi, hyvin pienin virhein. Saimme pistemääräksi oikein hyvät 96.


Myös kisamaskotti-Kuula pääsi siis rallailemaan, vaikka sen kanssa ei ole juuri lajia harjoiteltukaan. Tämä taisi olla ensimmäinen rata, joka sen kanssa on koskaan suoritettu. Kuulalla oli hyvä meininki päällä, häntä heilui koko suorituksen ajan. Yllättävän hyvin sekin pystyi meluisassa hallissa keskittymään ja teki todella kauniita pätkiä hienossa katsekontaktissa. Mahtuihan mukaan myös alkuradan hillitön bullihepulikin, jonka vuoksi jouduin uusimaan heti kolmannen kyltin. Kuula sai kehuja iloisesta esiintymisestään ja kokonaiset 90 pistettä, vaikka kaikkia kylttien tehtäviä ei ole sille edes opetettu. Täytyy ehkä alkaa treenata senkin kanssa enemmän!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti