sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Riesa möllitokossa 8.5.

Teimme palvelusbulli-Riesan kanssa ensiesiintymisemme tokokentillä KKS:n epävirallisissa möllitokokisoissa. Harjoittelu oli aika vähäistä ja jännitys kova, mutta olin suoritukseen yleisesti todella tyytyväinen. Riesa oli iloinen, keskittynyt ja teki mielellään. Superkiva juttu oli että järjestäjät kuvasivat kaikki suoritukset ja laittoivat ne nettiin nähtäväksi.

Linkki videoon

Luoksepäästävyys: 10
  • Riesan bravuuri! Se istua nökötti nätisti sivulla koko ajan.
Paikalla makaaminen: 0
  • Harmittava nollaus. Riesa makasi rennosti, mutta tarkkaavaisesti, kunnes noin puolentoista minuutin kohdalla (vaadittava aika 2min) sen sisäinen kello sanoi että nyt riittää. Se nousi ylös ja köpötti suoraan luokseni hyvin tyytyväisenä itseensä.
Seuraaminen kytkettynä: 8
  • Sekoilimme molemmat remmin kanssa, ja täyskäännöksessä jopa törmäsimme. Seuraamisessa hyviä pätkiä, välillä koira jätätti aika lailla, varsinkin käännöksissä (mitä se tekee aika usein, treenaamisen paikka). Perusasennot Riesa teki tarkasti ja napakasti.
Seuraaminen taluttimetta: 8½
  •  Handlasimme molemmat koiran kanssa seuraamisen paremmin ilman hihnaa. Taas jätätti, ja systemaattisesti jätti perusasennot tekemättä (!). Niiden kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa, siksi niiden treenaaminen onkin jäänyt vähemmälle. Varmaan pitäisi niihinkin keskittyä jatkossa.. Tosi hyviä pätkiä, hyvä kontakti, häntä heilui koko matkan. Varsinkin juoksuosuudella Riesa liikkui tosi kivasti. Molemmissa seuraamisissa se tosin jäi välillä haahuilemaan kauaksikin ja unohti mitä oltiin tekemässä..
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7
  •  Alun seuraaminen oli hyvä, mutta maahanmenoon jouduin itse lähes pysähtymään ja käskemään kahdesti (jälkimmäisellä kerralla varmistin vielä käsimerkillä). Riesa jäi hyvin makaamaan paikalleen, mutta perusasentoon nouseminen vaati tuplakäskyn (mikä ei ole sekään aiemmin ollut ongelma).
Luoksetulo: 9½
  • Riesa teki huippuhyvän luoksetulon! Se kirmasi heti käskyn saatuaan innokkaasti luokse ja kieppasi  napakasti sivulle istumaan. Lopun perusasennon vinous tiputti puoli pistettä.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9½
  • Seuraaminen taas hyvää, mutta jouduin taas hidastamaan aika lailla ja näyttämään vähän kädellä, että sain koiran pysähtymään. Muuten ei ongelmaa.
 Estehyppy: 6
  • Riesa näki kahta päivää ennen koetta hyppyesteen oikeastaan ensimmäisen kerran elämässään. Harjoittelu tähän liikkeeseen jäi aika vähälle.. Asetin koiran hyvin lähelle estettä ja pyysin sen vähän matalammaksi (kokeessa koiran säkäkorkeuden tasolla). Hyppy vaati kolme käskyä ja käsimerkin, mutta Riesa jäi hyvin seisomaan käskystä esteen toiselle puolelle. Perusasentoon tulossa taas ihmeellistä säätöä. Ne täytyykin nyt ottaa oikein työn alle.
Kokonaisvaikutus: 8½
Yhteispisteet: 152 (2. tulos)
Sijoitus: 8./12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti