torstai 13. helmikuuta 2014

My Day

Pääsette päivän ajaksi seuraamaan Glasgow'n perusarkea. Kuvat on tosi laaduttomia..

10.30
Herätyskello soi. Olen menossa yöksi töihin, joten täytyy saada vähän nukuttua tunteja alle. Heräilin, puin ja nousin pikkuhiljaa ylös. Katselin vähän aikaa naisten half pipe-karsintaa läppärin ruudulta, yllättävän moni tuntui epäonnistuvan (kouru taisi olla aika huonossa kunnossa).


Aamupala: mysliä ja maitoa
12.10
Salille BodyPump-tunnille. Biisejä oli vähän miksattu, ainakin hartiatreeni tuntui kohtalaisen tehokkaalta, huh!


Kävin salilla suihkussa ja suuntasin sitten sateisen kaupungin läpi Central-juna-asemalle ostamaan junalippuja ensi viikon Lontoon reissua varten. Ostin samalla itselleni lipun Birminghamiin maaliskuussa, lähden kuin lähdenkin Cruftsiin katselemaan vähän suuremman luokan koiranäyttelyä!15.00
Kotimatkalla poikkesin ruokakaupassa, hakemassa yöksi eväät ja vähän perustarpeita kotiinkin (juustoa, leipää maitoa..). Kävin myös koulun ruokalassa lounaalla.

Koulun gourmet-annos: fish & chips! Ruokaa ei lounasajan ulkopuolella ole kovin montaa vaihtoehtoa tarjolla ja nekin annostellaan valmiiksi lautasille - ja annokset ovat aika valtavia! Ei puhettakaan salaatista tai muista kasviksista, ranskalais-pizza-linjalla mennään.. Onneksi vege-vaihtoehdoista löytyy usein jotain terveellisempääkin sapuskaa.

Kotona pelailin Jeren kanssa Wowia ja juteltiin samalla Skypen välityksellä. On paljon kivempi puuhata samalla yhdessä jotain (kuten hakata murlokkeja tai metsästää villisikoja), kuin istua vaan koneen ääressä ja puhua. Samalla tulee vaihdettua koirien kuulumiset - ja olen jopa jutellut Kuulan kanssa pari kertaa (se villiintyy ääneni kuullessan ja yrittää nuolla mikrofonia)!


Netflix on ollut aika kovalla kulutuksella reissun aikana; nytkin katselin pari jaksoa Sons Of Anarchya ja Futuramaa (brittien Netflixissä on vähän laajempi tarjontakin).

Iltapala; pasteijoita ja kaakaota


19.15
Lähdin kävelemään kohti sairaalaa. Matkalla taas vaihteeksi satoi.


Olimme tänä yönä ohjaajani Lisan kanssa resus-puolella, johon tuodaan kaikki ambulanssien ennakkoilmoituksella tulevat, kiireellisimmät tapaukset. Koska meillä ei alkuyöstä ollut lainkaan potilaita, auttelimme varsinaisen ensiavun puolella täyttelemällä hyllyjä ja kärryjä, ottamalla EKG:itä ja tekemällä pissatestejä.


Ruokatauko! Kahvia, kanafileitä ja salaattia. Lisukkeena hyvä kirja :)
Saimme ensimmäisen varsinaisen potilaamme kahden aikaan yöllä. Vanhempi, hoivakodissa asuva rouva oli valitellut hengenahdistusta ja ambulanssimiehistö mittasikin häneltä alle 80% saturaatiot. Rouvalla oli myös vaikeuksia pysyä hereillä ja hän oli takykardinen. Sairaushistoria oli melko kattava; kaikki COPD:stä diabetekseen ja aiempiin sydäninfarkteihin. Annoimme hänelle lisähappea ja teimme perusmittauksia, verikokeita, thorax-röntgenin jne. EKG:ssä ei näkynyt akuutteja muutoksia, mutta keuhkoista löytyi tulehduspesäke. Rouva siirtyi yläkerran vuodeosastolle myöhemmin aamulla.


Välipalaksi hedelmäsalaattia
7.30
Yö sujui hyvin rauhallisissa merkeissä. Potilaita ei resus-puolelle meidän hoidettavaksemme muita tullut, joten suurin osa yöstä kului varsinaisen ensiavun puolella autellen.
Kävelin aamulla reippaassa rankkasateessa kotiin ja kävin nopsaan suihkussa (esihuuhtelu tulikin kätevästi jo kotimatkalla..). Sen jälkeen olikin urheilujuhlan aika; Suomen Leijonien ensimmäinen peli alkoi UK:n aikaa klo 8. Sitä tiirailtiin taas läppärin ruudulta (sain Ylen lähetykset näkymään läppärillä pienen hakkeroinnin jälkeen, kiitos siitä kuuluu Jeren veljelle Juhalle), jonka jälkeen oli aika käydä "yö"puulle.Sellainen perus-keskiviikko täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti