keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Vierailijoita

Maisemia junan ikkunasta kuvattuna. Ajelimme junalla lähes koko Britannian halki, ja maisemat muuttuivat Skotlannin nummista Englannin tasaisiin laitumiin matkan aikana.
Pojat Lontoossa
Jere ja kaverinsa Otto tulivat muutaman päivän vierailulle luoksemme Skotlantiin. He lensivät Helsingistä Lontooseen, jonne putputtelimme Aten kanssa junalla. Lontoossa vietimme yhden yön pienimmässä näkemässäni hotellissa ja kiertelimme ihmettelemässä kaikki perinteiset nähtävyydet. Itsehän olin juuri kätevästi hankkinut räkätaudin ennen reissua ja Big Benit, British Museumit sun muut menivät ohi  aikamoisessa sumussa..

Buckingham Palacen portti


Palacella oli juuri alkamassa vahdinvaihto ja väkeä oli kuin pipoa..
Puistosta löytyi ankkoja..

..ja joutsenia!
Ajelimme torstaina porukalla junalla taas takaisin Glasgow'hun (6h matka..) ja painuimme kämpille nukkumaan. Seuraavat päivät menivätkin "kotikaupunkimme" paikkoja katsellessa, kauppoja kierrellessä ja Suomen lätkäpelejä jännittäessä. Kiipesimme yhtenä kauniina iltapäivänä Necropoliksen korkeimmalle kukkulalle ihmettelemään vanhoja hautamuistomerkkejä. Paikka on aivan kuin elokuvista!
Scotland's Museum of Transportation and Travel oli myös komea paikka. Melko uusi liikennemuseo valittiin viime vuoden Euroopan parhaaksi museoksi!

University of Glasgow'n student unionin baarissa katsomassa Suomi-Ruotsi-välierää
Glasgow Necropolis- suuri, vanha hautausmaa aivan sairaalamme takana

Necropolikselta kuvattuna: vasemmalla katedraali, oikeanpuoleiset rakennukset Glasgow Royal Infirmaryä
Transportation Museumissa oli hienot heppakärryt!
Transportation Museumin tarjontaa: vanhoja polkupyöriä, autoja ja muita kulkupelejä

Sunnuntaina hyppäsimme taas junaan ja matkasimme Edinburghiin. Jeren toiveena oli nähdä "joku linna" ja lähin (ja samalla paras) linna löytyy tietysti pääkaupungista Edinburghista. Linnan pääsyliput olivat melko kalliit, mutta paikka oli kyllä täysin hintansa väärti. Korkealle kukkulalle rakennetusta linnoituksesta on huikeat maisemat alla levittäytyvään kaupunkiin ja sisätiloista löytyy jos jonkinmoista näyttelyä vanhoista sodankäyntivälineistä Skotlannin kruununjalokiviin.

Linnan pääportti

Maisemia alas Edinburghin kaupunkiin
Dog Cemetery: linnaa vartioivien kaartien vartiokoirat ja aatelisten lemmikit haudattiin tälle pienelle hautausmaalle, jonne edelleen tuodaan tuoreita kukkia.


Maanantaina pojat lensivät takaisin Suomeen ja Jere haki elikotkin hoitopaikoistaan takaisin kotiin. Kuula oli mummolassa ollessaan aloittanut juoksut, ja olen hyvin tyytyväinen asemapaikkaani täällä meren takana, niin ei tarvitse osallistua siihen pöksyrumbaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti